Skin Pack – Καινοτόμος τεχνολογία συσκευασίας τροφίμων από την Tahipack!
Η συσκευασία τροφίμων προσφέρει προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον για την αποφυγή της οξείδωσης από οξυγόνο και φώς καθώς και της απώλειας υγρασίας. Έτσι επιβραδύνεται η μόλυνση και παρατείνεται η διάρκεια ζωής του τροφίμου. Συγκεκριμένα στη συσκευασία φρέσκου κρέατος είναι απαραίτητη η τροποποιημένη συσκευασία ατμόσφαιρας MAP (Modified Atmosphere Package).Με αυτή τη διαδιακασία αλλάζει η σύνθεση του αέρα που περιβάλλει το τρόφιμο εντός της συσκευασίας. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για ευαίσθητα & φρέσκα προϊόντα και ειδικά για φρέσκο κρέας ή ψάρι.
Η ΤΑΧΥΠΑΚ προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις συσκευασίας παρέχει την ημιαυτόματη μηχανή θερμοσυγκόλησης σκαφιδίων MAP 25 – SkinPack. H συγκεκριμένη μηχανή εφαρμόζει τη τεχνολογία Skin Pack. Πιο συγκεκριμένα ο αέρας αποστραγγίζεται εντελώς από το σκαφίδιο ή δίσκο που έχει τοποθετηθεί το τρόφιμο και η μεμβράνη εφαρμόζει ακριβώς πάνω του με το ανάλογο σχήμα χωρίς να το παραμορφώνει. Μοιάζει με τη συσκευασία κενού (Vacuum). Έτσι το προϊόν καλύπτεται από τη μεμβράνη σαν να έχει δεύτερο δέρμα και είναι αεροστεγώς αποκομμένο από το εξωτερικό περιβάλλον. Η τεχνολογία Skin Pack είναι ιδανική για προϊόντα με προεξέχοντα μέρη όπως τα κόκκαλα. Έτσι ο καταναλωτής είναι σε θέση να δει απευθείας το χρώμα και φρεσκάδα κρέατος.
Το άρθρο της Tahipack, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Meat Place», τ. 81, σελ. 33.