Κενό Αέρος- Vacuum
Πρόκειται για συσκευασία σε ειδικού τύπου σακούλα, η οποία σφραγίζεται και έπειτα αφαιρείται ο αέρας από το εσωτερικό της, με αποτέλεσμα το εξωτερικό περίβλημα να εφάπτεται στο προϊόν.
Η συσκευασία σε κενό αέρος βοηθά στην επιμήκυνση της ζωής των προϊόντων λόγω της αφαίρεσης του ατμοσφαιρικού αέρα, ενώ υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα προσθήκης αδρανούς αερίου.
Απευθύνεται κυρίως στη βιομηχανία τροφίμων και είναι κατάλληλη για τη συσκευασία των ευπαθών προϊόντων, όπου απαιτείται η επιμύκηνση του χρόνου κατανάλωσησ τους, όπως: κρέας, αλλαντικά, ψάρια, προϊοντα delicatessen, τυριά, ξηροί καρποί,ελιές, όσπρια, φρέσκα ζυμαρικά, αποξηραμένα φρούτα, σάλτσες κ.ά.