Φρούτα – Λαχανικά

Φρούτα - Λαχανικά

Τα Φρούτα & Λαχανικά, περιλαμβάνουν μια τεράστια γκάμα γεωργικών προϊόντων, τα οποία έχουν το καθένα τις δικές του απαιτήσεις συντήρησης & συσκευασίας. Η συσκευασία λαχανικών και φρούτων πραγματοποιείται με τoυς εξής τρόπους:

 • αεροστεγή φάκελο με δυνατότητα τροποποιημένης ατμόσφαιρας
 • θερμοσυρρικνούμενο φιλμ
 • δίχτυ
 • σκαφίδια με επικόλληση φιλμ από πάνω ή stretch φιλμ περιμετρικά

Τα κατάλληλα μηχανήματα συσκευασίας φρούτων και λαχανικών σε αεροστεγή φάκελο:

 • Flowpack μηχανήματα οριζόντιας συσκευασίας, τα οποία διαμορφώνουν & συγκολλούν το φάκελο στις επιθυμητές διαστάσεις. Είναι κατάλληλα για προϊόντα που συσκευάζονται ως τεμάχιο ή μπορούν να τοποθετηθούν σε περιέκτη, όπως: μήλα, αχλάδια, αβοκάντο, μαρούλια, λάχανα, σπαράγγια, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτες, πορτοκάλια κ.α..
 • Κάθετα μηχανήματα τα οποία διαμορφώνουν & συγκολλούν το φάκελο στις επιθυμητές διαστάσεις. Είναι κατάλληλα για προϊόντα πολλών τεμαχίων τα οποία χρειάζεται να  ζυγιστούν ή να καταμετρηθούν, όπως: πατάτες, κρεμμύδια, κομμένη σαλάτα, ραπανάκια, ρόγες σταφύλι κ.α.
 • Doypack, τα οποία χρησιμοποιούν προδιαμορφωμένη σακούλα stand up. Είναι κατάλληλα για προϊόντα πολλών τεμαχίων, τα οποία χρειάζονται να ζυγιστούν ή καταμετρηθούν, όπως: πατάτες, κρεμμύδια, κομμένη σαλάτα, ραπανάκια, ρόγες σταφύλι κ.α.

Για την συσκευασία σε θερμοσυρρικνούμενο φιλμ, προτείνονται τα μηχανήματα:

 • Θερμοσυρρίκνωσης τα οποία αφού δημιουργήσουν μια σακούλα γύρω από το προιόν, θερμοκολλώντας δίπτυχο φιλμ, την συρρικνώνουν με την βοήθεια φούρνου αέρα, δίνοντας της το σχήμα του προϊόντος. Προστατεύει από οσμές, σκόνη και παραβιάσεις. Είναι κατάλληλα για προϊόντα που συσκευάζονται ως τεμάχιο, ως πολυσυσκευασία ή μπορούν να τοποθετηθούν σε περιέκτη, όπως: μήλα, αχλάδια, αβοκάντο, μαρούλια, λάχανα, σπαράγγια, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτες, πορτοκάλια κ.α..

Για την συσκευασία σε δίχτυ, προτείνονται τα μηχανήματα:

 • Διχτυού τα οποία δημιουργούν μια “σακούλα” από δίχτυ γύρω από το προϊόν, κλεισμένο με Clip και ταμπελάκι. Είναι κατάλληλα για προϊόντα πολλών τεμαχίων τα οποία χρειάζεται να  ζυγιστούν ή να καταμετρηθούν, όπως: πατάτες, κρεμμύδια, πορτοκάλια, λεμόνια, σκόρδα κ.α..

Για την συσκευασία σε σκαφίδια με επικόλληση φιλμ, προτείνονται τα μηχανήματα:

 • Tray-sealers. Είναι κατάλληλα για έτοιμες σαλάτες, κομμένα λαχανικά & φρούτα και άλλα φυλλώδη προϊόντα που συνήθως συσκευάζονται σε σκαφάκια.
 • Stretch Film. Αρκετά συνηθισμένη συσκευασία σε φρούτα & λαχανικά σε μαλακούς περιέκτες. Είναι κατάλληλα για προϊόντα που συσκευάζονται ως τεμάχιο, ως πολυσυσκευασία ή μπορούν να τοποθετηθούν σε περιέκτη, όπως: μήλα, αχλάδια, αβοκάντο, μαρούλια, λάχανα, σπαράγγια, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτες, πορτοκάλια κ.α..

 Η σωστή επιλογή του τύπου συσκευασίας ανάλογα με το προϊόν & τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του  είναι σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στην: ασφάλεια των προϊόντων, καλύτερη συντήρηση, επέκταση του χρόνου κατανάλωσης, ταχύτητα & ευελιξία στην συσκευασία πολλών κωδικών, οικονομία στο κόστος του υλικού, σωστή σήμανση των προϊόντων, ελκυστική εμφάνιση, ελαχιστοποίηση της σπατάλης, κ.α.

Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία & τεχνογνωσία, θα χαρούμε να εξετάσουμε μαζί τις ιδιαίτερες ανάγκες συσκευασίας των προϊόντων σας!

closessss