Αυτόματο μηχάνημα συσκευασίας δημητριακών

Αυτόματο μηχάνημα συσκευασίας δημητριακών


  Project Description

  Η TAHIPACK σχεδίασε και υλοποίησε ολοκληρωμένη λύση συσκευασίας δημητριακών σε σακούλα.

   

  Οι Ανάγκες
  Παρουσιάστηκε η ανάγκη συσκευασίας για δημητριακά σε σακούλα 1kg.


  Η Λύση
  Η ΤΑΧΥΠΑΚ σχεδίασε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη λύση ζύγισης & συσκευασίας δημητριακών. Αρχικά η εισαγωγή του προϊόντος γίνεται σε πολυκέφαλο ζυγιστικό μηχάνημα 10 κεφαλών, με την βοήθεια ενός τροφοδότη, και οδηγώντας το στις εκάστοτε κεφαλές επιτυγχάνεται με ακρίβεια & υψηλή ταχύτητα τη ζύγιση τους.

  Μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό βάρος, γίνεται η έξοδος του προϊόντος στην ίδια σακούλα όπου έχει δημιουργήσει το κάθετο συσκευαστικό μηχάνημα από φιλμ πολυαιθυλενίου.
  Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση, έχει γίνει η προσθήκη ενός θερμικού εκτυπωτικού μηχανισμού, ο οποίος εκτυπώνει πάνω στην συσκευασία μεταβλητά στοιχεία του προϊόντος (barcodes, γραφικά, λογότυπα, ημερομηνίες, σύμβολα κ.α.).

  Τέλος γίνεται η θερμοκόλληση της σακούλας, πετυχαίνοντας αεροστεγές κλείσιμο.
  Στην συνέχεια το συσκευασμένο προιόν, οδηγείται σε μηχάνημα ελέγχου & ανίχνευσης μετάλλων, για την εξασφάλιση μιας απόλυτα ασφαλούς συσκευασίας.

  Επιπλέον βοηθητικά συστήματα, όπως ο δίσκος περισυλλογής και το κλειστικό χαρτοκιβωτίων βοηθούν στην ευκολία των χειριστών και την βελτιστοποίηση της ταχύτητας συσκευασίας.


  Τα Οφέλη
  Αύξηση της ταχύτητας παραγωγής, με προτεραιότητα την ασφάλεια των προϊόντων, αλλά και τον καταναλωτών με την χρήση ανιχνευτή μετάλλων.
  Η αεροστεγής σφράγιση της συσκευασίας διασφαλίζει την διάρκεια ζωής και τα προϊόντα φρέσκα.

  closessss